RadoslavMihaylov.dir.bg

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(729)
Коментари
Видео
Календар
Публикации
Новини
Фото Галерия
За контактиПубликации / Случаят ”Ритон”

Случаят ”Ритон”
30.05.09 17:55

Автор:Радослав Михайлов
След като пловдивската община хариза бившата си фирма “Ритон” може да се раздели още, не само с част от имотите си, но още поне със 170 хиляди лева. Това може да стане, дори да успее да си върне собствеността върху акциите, прехвърлени на 11 август на реститута Георги Върбанов, с любезното бездействие на юристите от общинската администрация.
Според Дарик, складовата база на ул.Арчарица, близо до Централните пловдивски гробища, вече е обявена за принудителна продан до 15 септември по друго дело за обезщетение. 

Но тя е отложена по искане ищеца, който очаква споразумение с длъжника. Ако общината обаче си върне собствеността върху ценните книжа, реститутът може отново да задвижи процедурата и ще поиска да вземе от бюджета и 25000 лева за забава плюс лихвите за година и половина. 

Въпреки поисканите от пловдивските общинари запори на акциите и недвижимите имоти на фирмата, реститутът може да се разпорежда с част от имуществото й, твърди председателят на Надзорния съвет на Пловдивската общинска агенция за приватизация /ПОАП/ Дани Каназирева. 

Това е възможно, защото юристите на общината/ волно или неволно/ отново!!! са пропуснали да поискат запор на движимото имущество на Ритон, каквито са павилионите, и на 40% дял на фирмата в Хеброс 89ООД, в чийто капитал са ресторант Ловен парк, кафе-сладкарницата Римски стадион на Джумаята и магазини до Втора поликлиника. 

Причината за поредния юридически гаф е повече от очевидна. Ако той не бе допуснат нямаше да има възможност да се извършва продажбата на това имущество, докато траят съдебните битки. 

Без да се изпада в подробности за ловко сплетените юридически хватки за заобикаляне и използуване на законите/ браво на супер юристите, които са ги съзрели/, за странната некомпетентност на длъжностни лица, случаят Ритон отдавна се е превърнал в афера за пловдивчани. 

Те се чудят защо тя продължава да се развива без намесата на компетентните органи, за които няма да бъде трудно да накажат виновните, които са я допуснали. 

А основания, причини и оперативни възможности, с лопата да се ринат! В бюджета на пловдивската община няма да влязат планираните 2, 3 млн. лева приходи от продажбата на Ритон чрез конкурс, а двамата кандидат-купувачи, чиито депозити от по 300000 лева са блокирани в ПОАП от 17 месеца, със сигурност ще предявят искове за щети и пропуснати ползи за милиони! 

И това ако не е супер-далавера! 

22-08-2008 
•Източник: 
imoti.net 
Радослав Михайлов в раздел Казуси и спорове
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.103