RadoslavMihaylov.dir.bg

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(729)
Коментари
Видео
Календар
Публикации
Новини
Фото Галерия
За контактиПубликации / Старозагорски брокери на недвижими имоти искат лиценз за професията

Старозагорски брокери на недвижими имоти искат лиценз за професията
26.03.09 15:43

Автор:ОТ ПАЗАРА НА ИМОТИ
Подвеждащите оферти са сред най-големите проблеми в бранша
Липсата на лиценз за упражняване на професията, нелоялната конкуренция и подвеждащите оферти са сред най- големите проблеми в продажбите на недвижими имоти.

Това становище се открои по време на дискусията, организирана от сайта за имоти www.imoti.net с хора от бранша в Стара Загора.

Някогашният водещ на късните вечерни новини на Ефир 2 и днешен главен редактор на сайта Радослав Михайлов оповести, че над 835 агенции използвали всеки ден портала, за да представят офертите си. Той е създаден преди 7 г. и има над 15 хиляди посетители средно на ден. Базата му данни съдържа над 190 хиляди оферти за продажби и наеми с детайлно описание и снимки на обектите.

”Готвим се да организираме подобни дискусии във всички по- големи градове на страната, за да чуем проблемите на хората от тази професия, след което ще организираме и кръгла маса по темата в София. В скоро време в сайта ще стартираме и обучение за брокери, от което могат да се възползват регистрираните при нас агенции”, допълва Радослав Михайлов.

Стара Загора е вторият град след Русе, към който се насочват от сайта, защото се оформя като бързоразвиващ се икономически център. По техни данни градът на липите е на пето място в страната по цени на имоти и на осмо- по наеми.

”Около 160 са старозагорските агенции регистрирани при нас, от тях 108- 110 са активните. От там споделиха с нас, че в града има голям дефицит на предлагане на терени за строеж. Засега брокерите ви малко работят с интернет.

Само 20% от реализираните сделки са станали чрез компютъра, за разлика от софийските агенции, където този процент е 80.

"Смятаме обаче, че до една година това ще има развитие, такива са тенденциите”, коментира Амброзио Йорданов, управител на сайта за имоти.

в-к 24 часа, 20.11.2007г.
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.117